Apunt Biogràfic del director

 El febrer de 2007 el doctor Manuel Perucho Martínez va ser nomenat director de l'Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada, centre fundat l'octubre de 2006.

Nascut el 1948 a la localitat de La Roda (Albacete), Manuel Perucho es va doctorar en Ciències Biològiques per la Universitat Complutense de Madrid el 1976 i va prosseguir els seus estudis postdoctorals a l'Institut Max Planck de Genètica Molecular de Berlín. Més endavant, el 1981, es va incorporar com a investigador al Cold Spring Harbor Laboratory (EUA) i el 1982 va començar a treballar com a professor assistent a la Universitat Estatal de Nova York (SUNY), a la localitat de Stony Brook, institució de la qual va esdevenir professor titular el 1987. El doctor Perucho es va traslladar a Califòrnia l'any 1993, a l'Institut de Califòrnia de Recerca Biomèdica de La Jolla, on va dirigir el programa de recerca fins que l'any 1995 es va incorporar a l'Institut Burnham de Recerca Biomèdica de La Jolla. En aquesta institució, les seves tasques de recerca s'han centrat en la patogènesi molecular del càncer del fenotip mutador de microsatèl•lits i la inestabilitat genòmica en el càncer gastrointestinal.

El doctor Perucho ha combinat la recerca amb la docència durant la seva carrera científica, amb responsabilitats com la de professor adjunt a la Universitat de Califòrnia San Diego (UCSD), al Departament de Medicina i Patologia Molecular, professor visitant a la Universitat Pompeu Fabra i professor de la UAB. A més a més, és investigador associat de la Fundación Investigación Sanitaria Castilla-La Mancha (FISCAM).

Entre els molts reconeixements que ha rebut, el doctor Perucho ha obtingut fa poc la càtedra de Recerca Oncològica Bàsica de l'Associació Americana de Recerca del Càncer (AACR).

Pujar

Generalitat de Catalunya

Unió Europea

CSIC

Universitat Autònoma de Barcelona

Ajuntament de Badalona

Institut Català de la Salut

Germans Trias i Pujol Hospital

Fundació Institut d'investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol